vptz rijk van nijmegen gelderland vrijwilliger zijn

vptz thuis waken er zijn tekst

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen in 2019 nog actiever in alle dorpskernen rondom Nijmegen

Op 1 januari 2018 heeft er een fusie plaatsgevonden tussen VPTZ Nijmegen en VPTZ Heumen Malden Mook. Onder de nieuwe naam VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen bieden onze vrijwilligers de mantelzorgers van terminale patiënten ondersteuning in het hele Rijk van Nijmegen:

  • Gemeente Nijmegen
  • Gemeente Heumen
  • Gemeente Mook en Middelaar
  • Gemeente Berg en Dal

Samenwerking professionele zorg en VPTZ
Voor onze organisatie is een goede samenwerking met professionele zorg (zoals thuiszorg en huisarts) heel belangrijk. Vaak zijn zij degene die een eerste aanzet doen om onze hulp in te roepen. Omdat ze ons kennen, omdat ze weten dat onze hulp heel veel kan betekenen voor de client en de mantelzorgers en omdat zij de situatie beter kunnen overzien doordat zij er wat verder vanaf staan.

Daarom zijn korte lijnen met de zorg voor ons heel belangrijk. Vooral ook omdat we zien dat mantelzorgers onze hulp vaak pas in een heel laat stadium inroepen of toelaten. Onder andere  door deze korte lijnen zijn we in staat om heel snel te kunnen schakelen

Jaarplan 2019

In Nijmegen is er de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan goed contact met de zorg en  daardoor zijn er korte lijnen ontstaan en weten we elkaar goed te vinden. Dit willen we ook graag verder uitbouwen naar alle zorgverleners in de dorpskernen rondom Nijmegen. Ons jaarplan 2019 geeft daar prioriteit aan.

De komende maanden zullen we daarom de professionele zorg in dat gebied heel actief gaan benaderen, Door informatie over onze organisatie te verspreiden, bijvoorbeeld tijdens team overleggen van zorgteams of via folders en posters bij huisartspraktijken. Zo willen we het contact met de professionele zorg in ons hele werkgebied vernieuwen en verbeteren en overal werken aan de voor de patiënt en voor ons zo belangrijke korte lijnen.

Dag en nacht
Onze hulp kan ingeroepen worden voor overdag, maar ook voor nachten. Samen met de cliënt en de mantelzorger stemmen we af wat de gewenste hulp is en gaan we kijken of we aan deze vraag kunnen voldoen. Door de fusie is de groep vrijwilligers voor het hele gebied veel groter geworden en is het makkelijker voor ons om aan de vraag te kunnen voldoen.

Alle informatie over ons werk treft u aan op onze website,

Hulpvraag of meer informatie?
Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie over VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen? Of heeft u een hulpvraag? U kunt contact met ons opnemen via telefoon 024 – 378 9090, 06-132 107 31 of via het contactformulier onder aan deze pagina.

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Invalid Input
Invoer is niet goed gegaan, probeer svp opnieuw

Financiële steun

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling.

Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

Lees verder