vptz rijk van nijmegen gelderland vrijwilliger zijn

header vptz

Vanaf 15 juni gaan wij weer waken.

Op dit moment staan 14 vrijwilligers weer paraat om vanaf 15 juni weer te gaan waken, om de zorg en de mantelzorgers te kunnen ondersteunen in de thuissituatie bij een terminaal zieke patiënt.

Onze vrijwilligers zijn net als voorheen zowel overdag als in de nachturen beschikbaar.

We volgen de richtlijnen van het RIVM en VPTZ Nederland. Dat betekent dat we met de vrijwilligers en met elkaar een aantal afspraken hebben gemaakt. Deze afspraken staan ook in de brief die we op 8 juni 2020 per email aan de zorgverleners hebben gestuurd. De brief met de afspraken kunt u HIER downloaden.

HELAAS. Tot 1 juni geen nieuwe intakes ivm Corona.

Ook onze stichting neemt maatregelen in het kader van het CORONA virus. Het bestuur heeft om diverse redenen moeten besluiten geen nieuwe intakes te doen tot minimaal 1 juni a.s. De lopende wakes gaan vooralsnog door.

We willen de periode tot 1 juni gebruiken om te onderzoeken wat onze mogelijkheden na 1 juni zijn. We doen dit in overleg met onze vrijwilligers, de landelijke VPTZ en de NPZZG.
De centrale vraag bij dit onderzoek is, onder welke voorwaarden onze vrijwilligers  ingezet kunnen worden. We hopen rond 20 mei daar een antwoord op te hebben

Uiteraard houden we u op de hoogte houden van onze gedachten hierover.

Vergadering Raad van Advies

Dit is een bericht voor alle vrijwilligers van VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen. 

Onlangs hebben jullie een uitnodiging gekregen voor de vergadering van de Raad van Advies. Tijdens die vergadering geeft het bestuur een verantwoording van wat er in 2019 allemaal gedaan is en vraagt advies over wat er voor 2020 in het jaarplan is opgenomen.

Alle stukken die daarbij gebruikt worden zijn openbaar en vind je ook ergens op de site. We zetten ze even bij elkaar. Je hoeft alleen maar op de naam van het document te drukken en dan verschijnt in een nieuw tabblad het betreffende document:

Succes met de voorbereiding voor de bijeenkomst die op donderdag 20 februari a.s. van 16.00 tot 18.00 uur gehouden wordt in het Huis van Compassie aan de Groenestraat..

Klachtenreglement

Het woord 'klacht' kan erg zwaar klinken. Maar vaak is een klacht of een advies een kado voor degenen waaraan de klacht of het advies gericht is. Er kan lering uit getrokken worden. En dat willen wij. Daarom hebben we een klachtenreglement opgesteld en een klachtenfunctionaris benoemd.

Het  klachtenreglement is gebaseerd op een door VPTZ Nederland opgesteld format. Onze klachtenfunctionaris heet José Jacobs, bestuurslid van onze stichting.

Geinteresseerd in de tekst van het klachtenreglement, klik HIER 

26 september 2019: LEVEN rondom dood.

Op 26 september organiseert TOLL in samenwerking met Hospice Nijmegen en VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen een avond over LEVEN rondom de dood.

Een avond voor iedereen die betrokken is bij de laatste levensfase van een naaste, of hier zelf mee geconfronteerd wordt. En voor andere geïnteresseerden in dit thema.

Het beloofd een inspirerende avond te worden met verhalen van ervaringsdeskundigen, een death café sessie en een groepsinterview.

Zie voor meer informatie de flyer.

26 september: Ervaringsavond over leven rondom de dood

Het moment dat iemand niet meer beter kan worden, begint de laatste levensfase. Dit is een indrukwekkende periode, voor zowel degene die het betreft als alle mensen daarom heen. Het is een reis die je samen maakt. Wat kun je tegenkomen? Hoe ga je daarmee om? En welke begeleiding en zorg is er in Nijmegen beschikbaar?

Op donderdagavond 26 september staan we stil bij het leven rondom de dood, delen we ervaringen en informeren we deelnemers over de zorg die in Nijmegen beschikbaar is.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de laatste levensfase van een naaste of zelf hiermee geconfronteerd wordt.

De avond wordt georganiseerd door Thuisondersteuning Laatste Levensfase (TOLL), in samenwerking met VPTZ Thuis sterven Rijk van Nijmegen en Kalorama hospice Bethlehem. Binnenkort volgt meer informatie. Zet de datum alvast in je agenda.

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

  1. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  2. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  3. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  4. Invalid Input
  5. Invoer is niet goed gegaan, probeer svp opnieuw

Financiële steun

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling.

Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

Lees verder