vptz rijk van nijmegen gelderland vrijwilliger zijn

header vptz

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen zoekt nieuwe coördinator

Een van onze coördinatoren gaat binnenkort met pensioen. Er ontstaat per 1 mei a.s. een vacature voor coördinator voor 16 uur per week. Voor deze vacature roepen we zowel intern als extern kandidaten op. De tekst van de advertentie in de Brug van 6 maart 2019 kan u HIER lezen. Voor de functiebeschrijving KLIK HIER.

Samen van betekenis in de laatste levensfase

VPTZ Nederland heeft in de afgelopen jaren tijdens dialoogbijeenkomsten veel gesproken met  verpleegkundigen en vrijwilligers met elkaar. Over samenwerking in hospices, zorginstellingen en bij mensen thuis. En de waarde daarvan voor de cliënt én de mantelzorger. Over het luisteren en het bieden van aandacht. Over het echt van betekenis zijn voor iemand in de laatste periode van zijn leven.

Bekijk de animatie en zie hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers elkaar versterken. Ga met elkaar in gesprek. Want samen zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te sterven. Voor de animatie KLIK HIER.

Interview door GL8

In het kader van de week van de euthanasie (9 t/m 16 februari) werd onze coördinator Diny Wingens zaterdag 9 februari geïnterviewd door GL8 over de rol van de VPTZ in de laatste levensfase. 

GL8 is een lokale omroep die radio maakt voor 8 dorpskernen; Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt en Mook, Middelaar, Molenhoek en Plasmolen.

Via onderstaande link is het interview terug te luisteren.
https://soundcloud.com/gl8-media/de-week-van-de-euthanasie-diny-wingens                   afb. week vd euthanasie

Kerstkaart

VPTZ kerstkaart 2018 goede tekst 002

Waalbrugspeld voor Riek van der Velden

IMG 4741 2

Tijdens de kerstviering werd Riek van der Velden in het zonnetje gezet. Gevierd werd dat ze zich al 25 jaar inzet als vrijwilliger voor VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen. Zo zal Riek al bij de laatste levensfase van zo'n 300 mensen betrokken zijn door ER te ZIJN. En hoewel Riek woonachtig is in de Ooij was haar werkterrein met name in Nijmegen gelegen.

Reden genoeg voor Burgemeester Bruls van Nijmegen om bij Riek de Zilveren Waalbrugspeld op te spelden. En dat gebeurde in aanwezigheid van familie en van de ruim 40 vrijsilligers van de stichting. 

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen in 2019 nog actiever in alle dorpskernen rondom Nijmegen

Op 1 januari 2018 heeft er een fusie plaatsgevonden tussen VPTZ Nijmegen en VPTZ Heumen Malden Mook. Onder de nieuwe naam VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen bieden onze vrijwilligers de mantelzorgers van terminale patiënten ondersteuning in het hele Rijk van Nijmegen:

  • Gemeente Nijmegen
  • Gemeente Heumen
  • Gemeente Mook en Middelaar
  • Gemeente Berg en Dal

Samenwerking professionele zorg en VPTZ
Voor onze organisatie is een goede samenwerking met professionele zorg (zoals thuiszorg en huisarts) heel belangrijk. Vaak zijn zij degene die een eerste aanzet doen om onze hulp in te roepen. Omdat ze ons kennen, omdat ze weten dat onze hulp heel veel kan betekenen voor de client en de mantelzorgers en omdat zij de situatie beter kunnen overzien doordat zij er wat verder vanaf staan.

Daarom zijn korte lijnen met de zorg voor ons heel belangrijk. Vooral ook omdat we zien dat mantelzorgers onze hulp vaak pas in een heel laat stadium inroepen of toelaten. Onder andere  door deze korte lijnen zijn we in staat om heel snel te kunnen schakelen

Jaarplan 2019

In Nijmegen is er de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan goed contact met de zorg en  daardoor zijn er korte lijnen ontstaan en weten we elkaar goed te vinden. Dit willen we ook graag verder uitbouwen naar alle zorgverleners in de dorpskernen rondom Nijmegen. Ons jaarplan 2019 geeft daar prioriteit aan.

De komende maanden zullen we daarom de professionele zorg in dat gebied heel actief gaan benaderen, Door informatie over onze organisatie te verspreiden, bijvoorbeeld tijdens team overleggen van zorgteams of via folders en posters bij huisartspraktijken. Zo willen we het contact met de professionele zorg in ons hele werkgebied vernieuwen en verbeteren en overal werken aan de voor de patiënt en voor ons zo belangrijke korte lijnen.

Dag en nacht
Onze hulp kan ingeroepen worden voor overdag, maar ook voor nachten. Samen met de cliënt en de mantelzorger stemmen we af wat de gewenste hulp is en gaan we kijken of we aan deze vraag kunnen voldoen. Door de fusie is de groep vrijwilligers voor het hele gebied veel groter geworden en is het makkelijker voor ons om aan de vraag te kunnen voldoen.

Alle informatie over ons werk treft u aan op onze website,

Hulpvraag of meer informatie?
Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie over VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen? Of heeft u een hulpvraag? U kunt contact met ons opnemen via telefoon 024 – 378 9090, 06-132 107 31 of via het contactformulier onder aan deze pagina.

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

  1. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  2. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  3. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  4. Invalid Input
  5. Invoer is niet goed gegaan, probeer svp opnieuw

Financiële steun

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling.

Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

Lees verder